torsdag 15 september 2011

Ketchupens vara eller icke vara


Nu börjar vi så smått komma in i rutiner och vardag efter en lång period av renovering, flytt och inskolning.
Det finns många fördelar med att bo här vid kusten men ibland så gör man iakttagelser.... Till exempel så var jag på föräldramöte första gången på Arons förskola. Det som var bra var att det var bra närvaro och engagerade föräldrar. Sen kan man i och för sig fråga sig vilka frågor som engagerade. Jag var nog den som var minst engagerad. Det är liksom lite svårt att ta vissa saker på allvar. Till exempel så förklarade fröknarna att nu var det slut med glass och ketchup. Jag lyssnade med ett halvt öra och tänkte att det var ju ett kul skämt....Skämt???? NEJ det var det INTE. Ketchup innehåller ju SOCKER Gud förbjude. Sen kom det upp diskussioner och klätterställningarnas vara eller icke vara..Jo det är ju så att barnen KAN trila ner från så hög höjd. Ja tänk att det KAN de. Någon äldre lite mer gravad fröken talade då om att det fanns ju barn som trillat över en vanlig tröskel och brutit benet.
Alltså kan man skydda sina barn från allt och ska man det?
Jag tänker inte skydda Aron från den hemska ketchupen så länge han inte äter en hink om dagen och vill han klättra så klart att han ska klättra.

Ja dessa frågor berörde och engagerade och skillnaden mellan att bo här och där blev med ens väldigt tydlig.

Bilden på Aron är tagen på en av dessa underbara stränder som finns här nere och ve och fasa så har han vare sig solhatt eller soldräkt på sig.

Inga kommentarer: