söndag 29 december 2013

Nostalgi

Sitter och sorterar gamla foton... Hittade the magin box. Wow alltså vad man har gjort mycket grejer och vad många underbara människor man träffat. De bästa är nästan med bilderna, att de flesta personer finns med 1985, 1990, 2000 och 2013. Lång vänskaper fasen tryggt. Man behöver inte förställa sig. Man bara tar vid och så kan man då och då prata om de där galna, roliga, sorgliga, hemska, magiska, underbara, jobbiga och farliga minnena man bär tillsammans.

Tänker att det finns tröst i det. Minnena finns kvar även när livet är slut. Och det som hänt kan man aldrig ta bort. Det känns tryggt nu när Anna Maria Elisabeth Grönwall Holmqvist gått ur tiden ett par veckor efter sin 92 års dag.

Det var lite läskigt att hon till slut hamnade på neurologen och dog på samma rum som jag låg i då i slutet av sommaren....Mamma säger att det är ett gott tecken. Mormor dog men det gjorde inte jag. Så tänker hon.

Nästa blogginlägg kommer innehålla utdrag ur vår släktsaga som är rätt otrolig på mammas sida. Det
är knappt så man tror det själv. Gustav Vasa finns med på ett hörn liksom barn auktion och mycket mystik och hemligheter.
Släkten på min pappas sida är roliga, stabila, hårt arbetande folk som alla hade ( farfars syskon och farfars mamma Jenny Gustafsson ) nära till skratt. Det föddes vansinniga mängder barn på alla håll.

Den delen av släkten som fortfarande lever pappas sida har också nära till skratt och vi håller alla på med något konstnärligt och lite vanligt knep bredvid. Och så länge faster Eva finns på Orust så kan vi alltid sammanstråla där. Det känns också väldigt tryggt.


Inga kommentarer: