måndag 19 november 2012

Var finns papporna?

Är det inte lite 80-tal att kalla föräldragrupper för mammagrupper och är det inte lite 90-tal att bara erbjuda mamman utbildning, samtal kring barnet, förlossningen etc?

Den här gången så ska det delas lika här hemma. För att vi båda vill det och för att vi tror att det är bra för Hannes. Mika ska alltså vara hemma januari tom juni och han vill också engagera sig, vara social och träffa andra föräldralediga föräldrar. Men var är alla pappor? Ja inte vet jag men jag har blivit kallad till någon som kallas mammagrupp på BVC, haft mammasamtal och innan förlossningen så var vi några mammor som sågs på MVC i en mammagrupp för andragångsföderskor.

Missförstå mig inte. Det är skitnice att hänga med andra mammor och deras bebisar men det är bara lite konstigt med tanke på att jag har flyttat till ett ställe där folk är väldigt medvetna om t ex jämställdhet. Ändå lyser papporna med sin frånvaro.

Antar att de jobbar och sliter i sitt anletes svett för att kunna bibehålla den där levnadsstandarden som är kotym här. Dvs två bilar, utlandssemester två gånger per år, renovera hemmet var och vartannat år osv. Ja sådär mycket stålar skulle vi också vilja ha såklart men inte på bekostnad av umgänge och tid med barnen. Så svångremmen dras åt i januari litegrann men det är det värt. Tror att vi klarar oss utan weekend i Barcelona, två veckor i Thailand och BMW några år.




Inga kommentarer: