söndag 1 februari 2009

Finns det någon biologisk skillnad mellan oss egentligen?


Har funderat mycket på detta den senaste tiden. Jag har alltid varit en sån som sagt att vi bara fostras in i könsroller men alltså seriöst....vad är det egentligen som gör att killar måste t ex bruka mycket mer våld och slå sig för bröstet efteråt.

Som igår, efter en mycket lyckad möhippa, så var jag på en av stans nattklubbar som desutom räknas som en av de mer civiliserade (dvs det går dit en del IT-snubbar och poliser). Hur som helst. Det var svinkallt ute och när klockan närmade sig halv tre så skedde följande. Först så kom den där desperata blicken i många karlars ögon. De bänkade upp sig i vanlig ordning längs bardisken, breddade benen lite, sköt fram sina höfter, försökte fixera blicken, skålade till höger och vänster med varenda tjej som gick förbi. Alltså om man inte var intresserad kl 01 så är man ju inte det kl 03 heller när dessutom alla är ganska berusade.

Nåväl så här är det ju ofta. En slags parningsritual ska genomföras och alla trevliga kommentarer och subtila rörelser är som bortblåsta. Eftersom det var svinkallt ville alla ha sin jackor fort och taxi. Det blev lite trångt i garderoben och vad händer? Jo dessa bufflar med sina stora muskler som för en liten stund sen hävdade att de minsann var gentlemän började stångas och böka och trängde sig förbi typ ALLA kvinnor i kön. Stämningen blev något hätsk och själv fick man stå där halvt nertrampad och glo tills dessa sk gentlemän fått sina jackor. DÅ när de fått vad de ville ha så var det intressant att ragga igen och en del försökte ursäkta sig och slippriga kommentarer haglade i foajén.

MY GOD, what´s wrong with you guys?

Alltså så där gör i alla fall inte jag. Fast beror det på att jag är tjej?

1 kommentar:

Unknown sa...

Ja det är ju sånt där som får tant Maria att sitta hemma en lördagskväll istället för att gå ut... Killarna i Luleå måste ju vara minst lika buffliga... eller nåt Allvarligt talat, jag har också undrat!? Själv är jag säker på att buffligheten är inlärd, och inte medfödd. Hur ska vi lära Aron att inte bli så bufflig? Ja här finns mycket att fundera på...