fredag 6 februari 2009

Så levde de lyckliga.....?



Så är förundersökningen nedlagd och det är nog inte mer än rätt. Rent juridiskt är det säkert ett helt riktigt fattat beslut av åklagaren. Frågan är nu vad personalansvarsnämnden fattar för beslut om dessa tre polisers öde.

Det mest skrämmande med den här historien är nog att alla smygrasister krupit fram ur sina anonyma, gömda hålor och trott att de fått vatten på sin kvarn. Det är också ganska skrämmande att vissa tolkar det som att bara för att folk reagerat på polisernas uttalande så innebär det med automatik att man tycker det är ok att vandalisera.

Alltså det är INTE ok att bete sig som en del gjorde under upploppen i Rosengård vare sig för de som bor där eller för poliser. Man FÅR tycka vad man vill men har man ett myndighetsyrke så kan man inte våg för vind säga vad som helst I TJÄNST.

Sen är min åsikt fortfarande att detta är ett manligt problem till stor del. Det blir nån slags jäkla tuppfight och en (anonym) bloggare skrev till mig i samband med "polisfallet":

"Det är svenske mannens uppgift att skydda er kvinnor från icke svenska män...." Eeeeeeeh va? Då blir man ju mörkrädd.

3 kommentarer:

Karl A sa...

Jag svarade på din post men du verkar ha missat den. Så eftersom jag bemödat mig skriva ett sådant långt fint (?) svar måste du ju få läsa den :)

[Citat]
Maximus:
Jo. Det är män som står för bråken i vår värld. Det är också därför som det är just svenska män som blir upprörda över hur de icke-svenska männen beter sig i Rosengård mfl. Det är vårt ansvar att bli upprörda och skydda er kvinnor. Det kanske låter sexistiskt och konservativt, men likväl är det så. Det finns två permanenta oföränderliga könsroller; män måste kriga, kvinnor måste föda barn.
Kvinnor blir naturligtvis också upprörda, men ni har inte den fysiska styrkan att omsätta det till rått våld ifall det skulle krävas (iofs har handeldvapen odyl ändrat denna sanning, men den gäller nästan helt ändå). Grottmänniskan inom oss, du vet.

Förövrigt angående min anonymitet:
Jag läste lite i din blogg och visst skriver du inte alltid "snällt" men det är i min mening inte att jämföra med mina klart invandringskritiska, islamkritiska uttalanden i kombination med min "sätt dem på vatten och bröd"-mentalitet.
Se till exempel filmen jag gjort (högst upp i högra hörnet) om islam. Theo Van Gogh blev mördad för en mycket snällare sådan. Nu har jag ju inte hybris, men du kanske förstår min andemening.
Jag är anonym för att jag blivit hotad och jag känner att det känns bäst att de som hotar mig inte har en aning om vem jag är.
Sedan står jag givetvis för det jag säger privat men det är inte samma grej.
[/citat]

Tillägg: Tex skrev jag en uppföljare idag. Den var kanske inte så balanserad som jag önskade och antagligen lite väl radikal. Likväl droppar det in en anarkist från syndikalisternas ungdomsförbund och skriver "rasist" och sedan kommer en nazist från nationalsocialistisk front och försvarar mig. Liksom...jag vill inte ha med dem att göra :S

Karl A sa...

Hmm jag såg att du svarat i din blogg här och du verkade ju inte hålla med så...jaja. Jag förstår dig.
Jag är ganska mes-snäll i verkligheten så du behöver inte bli mörkrädd :)

Karl A sa...

Könet är till stor del en social grej (tex kjolar som manligt eller kvinnligt) men även till stor del biologisk (mödrar). Jag har inte påstått något annat.
Jag finner det orealistiskt att kvinnor helt slipper orättvisor pga kön, se dina exempel. Men att jämföra de i-landsproblemen med kvinnors situation som presseningstäckta knullslavar i arabvärlden är orättvist.

Mata på du. Det dröjer nog ett tag innan jag behöver göra det. Är ju nästan fjunig ännu :)